Program akcí

Předchozí měsíc Předchozí den Následující den Následující měsíc
Rok Měsíc Týden Dnes Vyhledat Přejít na měsíc

Mariazell

Trasa 12 km. 

V městečku Mitterbach  v jeho východní části budeme vstupovat do Národního parku  - Naturpark Ötscher Tormäuer – a po č.t.zn. č 06 označované též Via Maria (HRN)  kolem jezera  Erlufstausee  (783 m) až ke vstupu do  prostoru Ötschergräben  u bufetu Ötscherhias dále přes lávku říčky Ötscherbach k rozchodníku. Zde se budeme držet  č.t.zn. číslo 622 , která nás dovede až do cíle naší vycházky  k jezeru Stausee , kde bude stát na parkovišti náš autobus s bufetem. 

Cestou bude k vidění vícero vodopádů včetně hydrocentrály. Jen pro zajímavost, při vstupu  do  „Krasového  příkopu -- Ötschergräben “ se vrátíme zpětně  tak 300 metrů  k velmi zajímavým vodopádům „Mirafall“. Celá trasa je velmi  dobře zajištěna pro všechny kategorie turistů. Nechci zbytečně psát o podrobnostech trasy  — bude nejlépe si ji projít a fotografovat. Další informace a mapy v autobuse.

Kontakt : vede R. Křižák
Odjezd: nástupní místa: Zlín 4.15hod., Kvítkovice 4.30hod., Babice 4.50hod., Uh.Hradiště 5.00hod.,(u budovy Bila), Ostrožská nová ves u Zvonice 5.10hod., Veselí n.M. Chaloupky 5.20hod.

Zpět